Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Американски палачинки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мазнина - 2 с.л. олио или разтопено масло
  • прясно мляко - 250 - 260 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата със захарта и добавете малко от брашното с бакпулвера, мазнината, захарта, солта и останалото брашно.

Постепенно долейте и прясното мляко, като разбивате с тел. Бъркането не трябва да е дълго - щом продуктите се хомогенизират, спрете да бъркате.

Загрейте тефлонов тиган, леко намазнен, и сипвайте по черпак от сместа. Не разстилайте палачинките.

Щом станат на леки шупли отгоре, се обръщат. Гарнирайте палачинките със сладка или солена плънка по избор.