Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Аспержи на фурна

Аспержи на фурна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • аспержи - 800 г зелени
  • зехтин - 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • пармезан - 100 г


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете аспержите от по-грубите части и ги подредете в огнеупорна тавичка, която предварително сте застлали с алуминиево фолио.

Намаслете зеленчуците с ръце, така че да бъдат покрити равномерно със зехтин.

Овкусете със сол и черен пипер и печете около 14 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Извадете от фурната и докато са топли, ги поръсете с настърган пармезан и настъргана лимонова кора.