Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Шарлота с бишкоти

Шарлота с бишкоти
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • бишкоти - 1 пакет
  • сметана - 200 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 3 с.л.
  • ром - 3 ч.л.
  • желатин - 2 ч.л.
  • захар - 190 г



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте яйцата, захарта (без 2 с.л.) и нишестето. Сложете млякото да заври и постепенно добавете сместа, като непрекъснато бъркате.

Оставете крема малко да поизстине и добавете рома. Накиснете желатина в 3 с.л. студена вода и после с още 3 с.л. гореща вода го разтворете на водна баня.

Разбийте сметана с 2 с.л. захар и прибавете половината от разтворения желатин. Останалия желатин прибавете към яйчения крем.

В подходяща форма наредете на дъното и покрай стените бишкоти. Изсипете внимателно яйчения крем а върху него сметаната. Оставете сладкиша за няколко часа в хладилник.