Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Шоколадово брауни

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 150 гр
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • орехи - 100 г
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • черен шоколад - 100 г
  • готварска сметана - 100 мл




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Начупете шоколада на парчета, добавете маслото и разтопете на водна баня. Разбъркайте до пълното разтопяване и смесване, така че да се получи гладка смес.

Натрошете на по-едри парчета ореховите ядки, а яйцата разбийте заедно със захарна на пищна пяна. Брашното се пресява с бакпулвера. Всички продукти се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре.

Готовата смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма и се заглажда отгоре. Шоколадовото брауни се пече 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Разрязва се на квадратчета след като поизстине.

За заливката разтопете черния шоколад на водна баня, добавете сметаната, разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и залейте поизстиналото брауни. Пожелание може да поръсите със смлени орехи или други ядки.

Рецептата за брауни е изпълнена! Поднесете с топка домашен сладолед.