Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Бразилско сорбе с манго

Бразилско сорбе с манго
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 3 ч.ч.
  • манго - 2 бр.
  • сок от манго - 2 ч.ч. от кути

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Мангото се разрязва на две, обелва се и костилката се отстранява. Меката част се нарязва на ситно или се пасира.

Захарта и водата се кипват и се варят на бавен огън до пълното разтваряне на захарта.

Сваля се от котлона, охлажда се и се добавя сокът от манго. Разбърква се, добавя се нарязаното или пасирано манго и сметаната и всичко се разбърква много внимателно.

Слага се сорбето във фризера за 4 часа, като два пъти се вади и се разбърква добре. Сервира се в стъклени купички.