Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Супа от миди

Супа от миди
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • миди - 350 г сварени, без черупки
  • скариди - 200 г
  • червени чушки - 1 брой
  • чушки - 1 брой зелени
  • лук - 1 малка глава ситно накълцана
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 зелена, накълцана ситно
  • домати - 1 брой обелен
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен
  • бульон - 800 мл от варенето на мидите
  • кокосово мляко - 400 мл, може и краве
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • къри - 1.2 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте няколко с.л. зехтин в голяма тенджера и запържете за кратко лука, чесъна, лютата чушка, джинджифила, нарязаните на ивици зелена и червена чушка.

Долейте бульона, лимоновия сок и кокосовото мляко. Овкусете със кърито, сол и черен пипер на вкус. Намалете котлона и оставете да къкри 10-тина минути.

Добавете накълцания ситно обелен домат, мидите и скаридите (може и без скариди). Оставете да ври за още 5 минути, след което снемете от котлона.