Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Фейжоада

Фейжоада
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • боб - 450 г черен
  • свински ребра - 450 г + 450 г пушени
  • бекон - 450 г + 450 г пушен
  • зехтин - 8 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • наденица - 2 бр. пушена
  • черен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 5 бр.
  • ориз - сварен


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отделно накиснете във вода и пушените ребра и бекон.

Отцедете боба и го сипете в тенджера, залейте го с вода и варете около 30 минути. Добавете бекона и ребрата и ги добавете към боба.

Варете още 30 минути. Малка тенджерка загрейте зехтина и изпържете лука и чесъна.

Прибавете наденицата, пушените ребра и бекон, пипера и дафиновите листа. Добавете боба с другите меса и залейте с вода.

Задушавайте за 1 час. Сервирайте фейожадата с варен ориз, резени портокал и зелен лук по желание.