Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Лазаня с кайма и сос Бешамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • кори - 250 г готови за лазаня (1 пакет)
  • кайма - 250 - 300 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 250 г смлени от консерва
  • кашкавал
  • черен пипер
  • сол
  • ЗА СОСА БЕШАМЕЛ
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.