Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Ризото с пиле и гъби

Ризото с пиле и гъби
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • пилешко месо - 300 г
  • гъби - 200 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вино - 150 мл. бяло
  • бульон - 1 л. пилешки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 20 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • пармезан - 20 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В голям тиган се запържват лукът и чесънът в зехтина и маслото. Добавете нарязаното на хапки пилешко месо пържете до златисто цвят. Прибавете нарязаните гъби и гответе още 5 минути.

След това добавете оризът и разбърквайте, докато стане прозрачен. Добавя се виното и се бърка, докато оризът го поеме.

Сипете половин чаша от бульона и отново се готви, докато течността бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона, докато оризът омекне.

Ризотото се овкусява със сол и настърган пармезан, разбърква се и се снема от котлона.