Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Тирамису

Тирамису
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • бишкоти - 200 г савоярди
  • еспресо - 400 мл сварено
  • ликьор - 3 с.л. амарето
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • маскарпоне - 350 г
  • какао - 2 с.л. на прах
  • шоколад - 100 г настърган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква.

Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят.

Бишкотите трябва да са плътно до стените на съда и да са плътно наредени една до друга. Отгоре се слага половината крем и се заглажда. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.

Маже се с остатъка от крема и се поръсва обилно с какаото на прах. Оставя се в хладилник за 8 часа. Преди сервиране тирамисуто се поръсва с настърган шоколад.