Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Китайски ориз с пилешко месо

Ориз с пилешко по китайски
Необходими продукти:
  • ориз - 1.5 ч.ч ориз
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • соев сос - 2 с.л
  • пилешко месо - 200 г от бутче
  • ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО ИЗБОР
  • моркови
  • царевица - от консерва
  • грах - от консерва
  • пресен лук
  • гъби - 3 - 4 бр. печурки нарязани на тънки полумесеци


Начин на приготвяне:

Предварително сварете ориза за около 20 мин. Не трябва да е съвсем готов.

Отцедете и оставете да изстине. Сварете и пилешкото месо и нарежете на малки парченца. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и чукнете двете яйца. Бъркайте докато се пържат, докато станат на малки парченца.

Добавете зеленчуците и пържете, като разбърквате периодично за около 10 мин. Добавете пилешкото месо и ориза и хубаво разбъркайте.

Гответе още около 10 минути и сипете соевия сос, овкусете със сол, но не прекалявайте тъй като соевия сос е солен.

След около 5 минути отстранете пържения ориз от котлона. Сервирайте, като декорирате с пресен лук, нарязан на ромбчета.

Китайският Ориз с Пилешко Месо е готов.