Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Паучи

Паучи
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - около 600 г
  • суха мая - 2 пак. от 10 г
  • бакпулвер - 1 пак. от 10 г
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • топла вода - около 300 мл
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • пилешко месо - около 400 - 500 г
  • лук - 2 средно големи глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зеле - половин малка зелка, около 300 - 400 г
  • мариновани гъби - около 100 г, по желание
  • джинджифил - сух, 1 пак. от 10 гр
  • черен пипер - 1 щипка
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 4 - 5 с.л.


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тестото се приготвя, като в подходящ съд се слагат брашното, маята, солта, захарта и бакпулвера.

Олиото и топлата вода се смесват и се изсипват при брашното, като се замесва тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.

През това време се приготвя плънката. Зелето се поставя в тенджера с малко вода и сол, за да се свари.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В уок тиган се загрява малко олио, в което се задушава лука.

Щом стане прозрачен се добавя чесънът. След него се прибавя месото, което може и да е предварително сварено, а може и само да е накълцано на ситно /става и със свинско месо/.

Когато месото е готово се добавятзелето, оцетът, соевият сос, джинджифилът и черният пипер. Всичко се разбърква добре и се задушава 2-3 мин.

От тестото се късат топчета, колкото юмрук и се разтеглят малки тънки кръгли кори /може на ръка, а може и с точилка/, около 0. 5 см.

Взема се кора в дланта ни, в средата й се поставя 1-2 с.л. плънка и краищата започват да се притискат едно към друго като плисе.

Получените паучите се поставят в уред за готвене на пара и се варят 14-15 мин.