Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Пилешко месо в сладко-кисел сос

Пилешко месо в сладко-кисел сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • оцет - 200 мл
  • кетчуп - 100 г (качествен)
  • захар - 200 г
  • сол - 1 с.л. равна
  • нишесте - 1 с.л. обикновено
  • пилешко филе - 500 г
  • брашно
  • яйца - 3 бр.


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо се приготвя сосът за пилешкото месо.

В дълбок тиган сложете оцета и захарта. Изчакайте малко, докато захарта се разтопи. След това добавете солта и кетчупа. Бъркайте постоянно.

Разтворете нишестето и го прибавете към сместа на котлона.

Когато се сгъсти, го оставете за малко настрана, докато запържите месото.

Нарежете пилешкото филе на по-едри парченца.

Овалвайте всяка от пилешките хапки в брашно, после в яйце. Повтаря се пак овалване в брашно и после яйце. Слагате в тиган да се запържи до златисто.

Към апетитните пилешки късчета добавете соса и разбъркайте.

След 10-15 мин. апетитното пилешко в сладко-кисел сос е готово.