Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Гуакамоле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • авокадо - 2 бр добре узряло
  • лайм - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава със средна големина
  • халапеньо - 1 бр. (може и пипер )
  • домати - 1 бр. средно голям
  • чесън - 1 скилидка стар
  • кориандър - 2 с.л. наситнен (магданоз)
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Авокадото се почиства от костилката, обелва много внимателно или по точно се изгребва със супена лъжица се и се поставя в купа. С вилица се намачква, но нека да останат и парченца. Поръсва се с лимонов сок.

В блендер се пасира червеният лук.

Доматът се обелва с белачката за картофи или може да се попари в гореща вода, след това се разрязва и отстранява течната част, нека да остане само плътната, месестата. Нарязва се на дребни кубчета. Наситнява се кориандъра.

Скилидката чесън се минава през ренде. Халапеньото се наситнява с остън нож. Добавя се сол и прясно смлян черен пипер.

Източник: FoodNetwork

Забележка: Ползвала съм чушка халапеньо. Тя е изключително люта и се внимава с нея и се слага на вкус. Но без нея не може, може да се замени с халапеньо пипер и тогава се слага около 1/2 ч.л.

Изключително вкусна разядка, има един недостатък, че не може да се спре и всеки път искаш още и още малко. Поднася се задължително с хубав домашен хляб, препечена филийка или хубав чипс.