Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Кайзершмарен

Кайзершмарен
  • НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
    • брашно - 200 г
    • яйца - 4 бр.
    • прясно мляко - 400 г
    • ванилия - 2 бр.
    • захар - 70 г
    • сол - 2 щипки
    • стафиди - 70 г
    • масло - за пържене
    • пудра захар - за поръсване




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме жълтъците с ванилията и захарта. Добавяме пресятото брашно и прясното мляко постепенно.

Разбиваме и белтъците със солта. След това ги смесваме със другата смес, като разбъркваме внимателно до хомогенна смес.

В тиган разтапяме масло и изсипваме 1-3 от сместа. Преди да обърнем да печем от другата страна, поръсваме със стафидите (които преди това сме накиснали в ром за 2 часа).

С помощта на две дървени шпатули разкъсваме палачинката на парченца, поръсваме със захар и запържваме докато придобие златист цвят, като разбъркваме.

Сместа е за 3 големи тигана.

Поднасяме Кайзершмарена с пудра захар.