Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Кезекухен

Немски Кезекухен - десерт, в който ще се влюбите от пръв поглед!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 150 г
  • захар - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 75 г (меко)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • нискомаслена извара - 750 г
  • захар - 150 г
  • лимони - кората и сока
  • пудинг - 1 пакет ванилия
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - щипка
  • яйца - 3 бр.




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа сложете всички продукти за тестото. Разбъркайте с ръце. Замесете меко тесто.

Вземете форма с падащо дъно. Намажете с мало краве масло. Сложете тестото в средата и с пръсти го притеснете по дъното и страните на тавичката. Оставете тавичката за половин час в хладилника.

Направете крема, като разбиете яйцата със захарта с миксер за 5 минути. Добавете и останалите продукти, но разбивате с тел.

Извадете формата от хладилника и излейте крема вътре. Загрейте фурната на 175 градуса и печете чийзкейка за 60-70 минути.

Извадете, оставете да се охлади и поръсете с пудра захар. Лесният немски Кезекухен - Käsekuchen е готов.