Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Тайландско пилешко със сос от кашу

Тайландско пилешко със сос от кашу
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • пилешко месо - 300 г
  • къри - 75 мл тайландска паста
  • арабски питки - 2 бр.
  • ЗА КАШУ СОСА
  • кашу - 150 г
  • люти чушки - 1 ч.л. семена
  • соев сос - 50 мл
  • кокосово мляко - 250 мл
  • кориандър
  • кафява захар - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. оризов




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За да направите кашу соса пасирайте ядките и ги сложете заедно с останалите продукти за соса в тиган.

Гответе 4-5 минути като разбърквате непрекъснато. Пилешките резени се смесват с кърито и се нанизват на шишчета. Запечете ги до готовност.

Щом месото се охлади, махнете месото от шишчетата и го разпределете в арабските питки. Сложете на тоста и запечете за 1-2 минути. Сервирайте питките с кориандър и соса от кашу.