Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Черен ориз със скариди

Черен ориз със скариди
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • черен ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • скариди - 2 ч.ч. сварени
  • чушки - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • ЗА СОСА
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. ситно нарязан



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте добре ориза, залейте го с водата със солта и го сложете на котлон да заври. Варете на тих огън около 30 минути. Отцедете останалата вода. Нарежете зеленчуците.

Загрейте олиото в уок и първо запържете праза и моркова, след това добавете чушката и тиквичката. След няколко минути добавете скаридите. Оставете на котлона още 2-3 минути.

Смесете продуктите за соса и залейте скаридите и зеленчуците. Добавете ориза, разбъркайте и поднесете.