Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Класически Рататуй

Класически Рататуй
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • домати - 1/2 кг
  • лук - 1/2 кг
  • тиквички - 1/2 кг
  • патладжан - 1/2 кг
  • червени чушки - 4 - 5
  • зехтин - 50 мл
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме патладжаните на колелца и поръсваме със сол. Оставяме да престоят 20 минути.

Измиваме зеленчуците и режем на кръгчета - тиквичките, доматите, лука и чушките. Мием патладжана и го отцеждаме от горчивата вода. Овкусяваме зеленчуците със сол и черен пипер.

В намазана със зехтин тава редим от края на тавичката към средата под формата на спирала. Редим кръгче тиквичка, лук, домат, патладжан и чушка.

Ако зеленчуците са ни повече, ги редим прави колелцата, а ако са по-малко по-полегато. Накрая поръсваме с мащерка и зехтин. Печем на фурна за 40 минути при 180- 200 градуса.

Ястието рататуй се сервира топло!