Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Руло Стефани

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • свинско месо - 800 г кайма
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 броя, средни на големина
  • кисели краставички - 50 г
  • яйца - 4 броя
  • растителна мазнина - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • кимион - 1 щипка
  • ЗА ГАРНИТУРА
  • картофи - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • броколи - няколко розички


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Морковите се почистват и се сваряват цели. След като се сварят се нарязват по дължина на лентички. Същото се прави и с киселите краставички. Лукът се почиства и се нарязва на дребно.

Каймата хубаво се омесва с едно яйце, черния пипер, солта, кимиона, лука и се оставя да престои в хладилник 1-1.5 часа.

Отаналите 3 яйца се сваряват до твърдо, обелват се и се режат на половинки. Каймата се разтила и в нея се подреждат нарязаните яйца, нарязаните моркови и кисели краставички и след това се оформя на руло.

Рулото се поставя в тавичка, намазана с масло и се пече 40 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса.

Рулото Стефани се сервира топло с гарнитура от жарени зеленчуци. За да ги приготвите загрейте намазнен грил тиган и сложете нарязаните на колелца домати, картофи (предварително леко сварени) и моркови да се запържат, като ги обръщате от двете страни.