Кулинарно пътешествие из едни от най-интересните държави в света, рецепти и интересни факти.

Шоколадово суфле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • яйца - 7 броя
  • захар - 270 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 50 г натурално
  • мазнина - за формите


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото. Всичко се разбърква много добре.

Намазнете осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсите с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълнете с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнете суфлето в плоски чинии и да сервирате отделно.

Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.