Загрейте фурната до 190 градуса.
Разделете жълтъците от белтъците. Добавете 50 г кристална захар към 4 белтъка на 3 порции.
Добавете 30 г кристална захар към 4 жълтъка и разбъркайте до побеляване.
Добавете 25 г бяло сусамово масло и разбъркайте до емулгиране, след това добавете 30 г гореща вода и разбъркайте.
Пресейте 30 г брашно за кекс и 15 г какао на прах и разбъркайте добре. Добавете меренгата от разбитите белтъци на 3 порции и разбъркайте добре всеки път.
Първият път е трудно да се смеси, така че с леки движения и с помощта на бъркалка се смесва.
Разстелете хартия върху тавичката за печене с размери 375 mm x 240 mm или 270 mm x 270 mm и изсипете тестото в нея.
Заравнете и потупайте дъното, за да отстраните големите мехурчета и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 11-15 минути. След изпичане, извадете от фурната, поставете хартия върху него и го оставете да изстине.
Направете крем мус. Сложете шоколада с 50 мл сметана, да се разтопи в микровълновата.
Другият начин е да сложете 50 мл сметаната в малка касерола и загрейте до 60 градуса.
Отстранете от котлона и изсипете топла сметана в купата с шоколада, за да се разтопи шоколадът. Изчакайте да се охлади шоколадовата смес.
След това разбийте ягодовата сметана на твърди връхчета и добавете добре охладената шоколадова смес. Разбъркайте, докато се смесят.
Когато се охлади платката за руло, поставете лист хартия и обърнете. Разпределете отгоре равномерно крема от ягодов шоколадов мус и го навийте на руло. Увийте цялото руло в хартия и после с фолио и охладете в хладилник за 1 час. Или само с хартия, по-голяма и завивате краищата като бонбон.
Направете шоколадов ганаш заливка.
Cложете сметаната в малка касерола и загрейте до 60 градуса. Отстранете от котлона и изсипете топлата сметана в купа със 150 г шоколад, за да се разтопи шоколадът.
Ако не се разтопи напълно, поставете дъното на купата на водна баня и разбъркайте до гланц. Добавете 15 г несолено масло, което е на стайна температура, за да се разтопи маслото, извадете от водната баня и го оставете да изстине.
Изчакайте да се охлади до стайна температура и леко да се сгъсти шоколадовият ганаш, преди да залеете рулото.
Можете с по-плътен и охладен ганаш да залеете и да декорирате с вилица или с по-топъл и течен за по -гладък ефект.
Аз избрах по-гъстия вариант. Изберете каквото ви харесва, като преди това, поставите рулото си върху решетка и тогава изливате ганаша.
Украсете допълнително по въображение и сте готови. Насладете се на това невероятно вкусно японско шоколадово руло. Да ви е сладко !